El Basilisc 2014, el retorn a Pardines (Vall de Ribes) des de Istanbul.


En Josep Manuel Mercader, ja torna a ser a Pardines, després de 40 dies viatjant per EUropa amb la seva autocaravana i amb la bandera de Pardines, representant la Vall de Ribes en el Viatge del Basilisc 2014. Ha arribat cansat, però entusiasmat per poder explicar les seves vivències i impressions, tot i que, tal i com diu ell, necessita temps per digerir-les i poder-ne fer una bona síntesi.

Va començar aquesta aventura el dia 3 de maig, com ja us vàrem poder explicar en un article en aquest mateix blog. lavallderibesnotepreu.wordpress.com

Ara ja torna a ser a casa i ha passat per l’oficina de turisme del Consorci de Turisme de la Vall de Ribes, a on ens ha explicat anècdotes i dificultats que ha tingut, sobretot per poder-se connectar a la xarxa i fer realitat el seu projecte de Dinamització Cultural Digital.

P1170381

Arribada Basilisc 2014 a CTVallderibes

-Com s’ho ha fet per tirar endavant el diari del viatge?

– Davant de la dificultat que he tingut a molts llocs, per trobar una xarxa wifi o connexió a la corrent, que em permetés fer la crònica diària, vaig optar per no treballar amb el blog i centrar-me a penjar fotografies i petites cròniques al facebook (europaenautocaravana) i al Panoramio , per ser més ràpid i permetre a la gent poder-nos seguir el dia a dia.

– El viatge amb xifres:

– Durant 40 dies, he recorregut uns 7.000 quilòmetres amb autocaravana i 1.000 milles nàutiques amb vaixell, des dels ports de Barcelona a Civitavecchia (Roma); de Brindisi a Igoumenitsa (Grècia) i finalment, des de Venècia a Barcelona. He travessat 9 països (Catalunya, Itàlia, Ciutat del Vaticà, Grècia, Turquia, Bulgària, Romania, Hongria i Eslovènia), passant per les ciutats més emblemàtiques, com son: Roma, Nàpols, Pozzuoli, Atenes, Istanbul, Bucarest, Sibiu, Budapest, Kazanlak, Maribor, Ljubljana i Venècia. He fet unes 5.000 fotografies o més.

Arribada a Pardines

Arribada a Pardines

– Quants dies ha estat a cada ciutat?

– En principi la idea original del projecte Basilisc, és la de saltar de ciutat a ciutat, fent estada uns 2 o 3 dies com a molt. De fet, l’origen d’aquesta idea està en els basiliscs, uns animalons que passen per sobre la superfície de l’aigua fent grans passes, i en aquest projecte, quan arribes a una ciutat nova encara tens un peu a la ciutat que has deixat. Però a Istanbul, hi vàrem estar 8 dies, perquè és una ciutat immensa i hi ha moltíssimes coses per conèixer i descobrir.

El racó de Venècia

El racó de Venècia

– Ha viatjat sempre sol?

El viatge va ser en solitari, però quan pernoctava a Istanbul, el sisè dia s’hi va afegir un altre “basilisc”, en Josep Lluís, amb el que vaig compartir part de l’aventura i amb qui vaig visitar aquesta preciosa ciutat i la capital d’Hongria, Budapest, amb els seus banys típics. També vàrem visitar alguns museus, parcs, monuments patrimoni de la Unesco i vins selectes, com els de la vinacoteca “Oldwine” a Eslovènia.

La Torre de Leandre (Entre dos mars)

La Torre de Leandre (Entre dos mars)

 

 

 

 

 

 

– Quin és el lloc  i el moment que més l’ha sorprès o agradat?

El lloc més emblemàtic de la meva visita al Basilisc va ser la Torre de Leandre, un far que es troba  al mig del Bòsfor, a la confluència entre el Corn d’Or i el Bòsfor, que és a la vegada el que uneix els dos mars, el Mar Negre i el Mar de Màrmara, i els dos continents Àsia i Europa (Orient i Occident).

La Torre de Leandre

La Torre de Leandre

El moment més entranyable va ser quan en Josep Lluís es va banyar al Mar Negre. Sortint d’Istanbul, s’ens va posar entre cella i cella de veure aquest mar i finalment, després de buscar i preguntar, vàrem troba un camí per accedir-hi, en un indret on estàvem completament sols.

– Té en ment un nou viatge Basilisc o algun altre projecte?

Ara per ara, només penso en digerir tot el què he viscut i ordenar-ho, perquè m’agradaria fer unes sessions culturals i gastronòmiques relatives als països visitats,  amb la intenció de donar a conèixer l’àmplia varietat de vins que he pogut reunir durant al viatge, sempre amb l’ajuda d’uns amics i col·laboradors del Càmping Vall de Ribes.

De cara a fer un nou viatge Basilisc, tinc en ment Eslovènia i els països dels seu voltant.

– Alguna recomanació per algú que vulgui realitzar un viatge semblant?

Per fer aquest viatge en concret, li diria que el preveiés amb més dies; potser 50 dies enlloc dels 40 amb els que l’he fet jo. D’aquesta manera, es pot conèixer i gaudir més de les ciutats i dels indrets, sobretot la ciutat d’Istanbul, a on els dos càmpings que hi ha, estan a uns 40 quilòmetres del centre i per tant, cal molta estona per desplaçar-se en transport públic.

La pandereta d'Istanbul

La pandereta d’Istanbul

En Josep Manuel, també ens ha enviat, al Consorci de Turisme de la Vall de Ribes, dues postals d’Atenes i Venècia, i ens ha ensenyat un record preciós que va trobar a Istanbul; una pandereta.

Podeu seguir tot el viatge des de les diferents eines socials. Us destaquem el Blog, el Facebook i el directori fotogràfic.

ttp://www.panoramio.com/user/1564889/tags/Viatge%20del%20Basilisc%202014

http://elviatgedelbasilisc2014.wordpress.com

https://www.facebook.com/europaenautocaravana

La Vall de Ribes no té preu!

Anuncis

La Vall de Ribes, situada al nord-oest de la comarca del Ripollès i comprèn els municipis de Campelles, Planoles, Pardines, Queralbs, Toses i Ribes de Freser. Els sis conformen tota la Vall de Ribes, un entorn ric amb recursos, tot l'any. La Vall de Ribes no té preu! Consorci de Turisme de la Vall de Ribes: La riquesa ecològica de l’entorn és el principal atractiu de la zona, l’aigua és present en qualsevol racó prenent la forma de font, doll o torrent. La vegetació típica de l’alta muntanya voreja els camins... El Consorci està conformat per diferents representants del sector públic i privat de la Vall de Ribes en general. (CAST) El Consorcio está conformado por diferentes representantes del sector público y privado de la Vall de Ribes en general. (ENGLISH) The Consortium consists of representatives of different public and private sectors of the Valley.

Tagged with: , , , , , , , , , , , , , , , ,
Arxivat a Article del Mes de la Vall de Ribes

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Blog la Vall de Ribes… no té preu!
La Porta dels Pirineus

Foto: Resguard dels Vents

Follow La Vall de Ribes on WordPress.com
Oficina de Turisme de La Vall de Ribes
972 72 77 28
Horaris:
Dimarts a Dijous:
10h-14h i 16h-18h
Divendres i Dissabte:
10h-14h i 16h-20h
Diumenge:
10h-14h
Esports de neu a la #vallderibes
La Vall de Ribes i els esports de neu

Fotografia de J.Mauri (1912)

%d bloggers like this: