De Pardines a Istanbul, amb l’autocaravana del Basilisc


La bandera de Pardines, i com no, en representació de la Vall de Ribes, està viatjant per Europa gràcies a la iniciativa de Josep Manuel Mercader. Un apassionat del seu entorn tant natural com digital. Alguns el coneixereu per la seva activitat sense ànim de lucre a AstroPardines, MeteoRibes o l’Hort de Pardines. D’altres potser ja teniu coneixement de l’aventura del Viatge del Basilisc, un seguit d’experiències per Europa sobre rodes, en autocaravana i amb una cobertura digital a través de nombroses eines. Va començar aquesta ruta el 3 de maig i es clourà el viatge en autocaravana l’11 de juny, novament a la Vall de Ribes, a Pardines.

Ribes de Freser, 3 de maig Viatge del Basilisc

Josep Manuel Mercader (a la dreta), a l’Oficina de Turisme de la Vall de Ribes, el 3 de maig

-Com s’origina la idea de viatjar per EUropa en Autocaravana? -Vaig adquirir l’autocaravana l’any 2002 perquè era la forma de viatjar que a mi m’agrada. Assistia cada any al Saló del Càmping Caravaning per veure models i formes de distribució dels interiors fins que em vaig decidir per la que tinc. Naturalment un cop tens els mitjans pots pensar en els teus viatges i jo tenia clar que el meu objectiu era conèixer EUropa. Vaig fer diversos viatges “curts” a Praga, Roma, fins que vaig tenir l’oportunitat de reunir 2 mesos seguits (52 dies) i vaig preparar el que anomeno Viatge del Basilisc 2006 (BCN – Nordkapp – Cabo San Vicente – BCN) de 12.050 km. Per motius personals, un cop fet el viatge del 2006 només vaig poder fer viatges curts i l’autocaravana va quedar “arrelada” al Càmping Vall de Ribes i parada durant quasi 5 anys.

-Què és el viatge del Basilisc?

-El setembre passat (2013) vaig decidir organitzar novament un viatge de les característiques del del 2006. El vaig anomenar El Viatge del Basilisc 2014 i aquesta vegada pretenia fer Europa d’Oest a Est, trepitjant una mica d’Àsia anant a Istanbul. En aquest cas vaig muntar el que anomeno Projecte de Dinamització Cultural Digital, és a dir, tot el que faig puja a la xarxa i involucra gent diversa interessada total o parcialment en aquest viatge i, a més, donant l’oportunitat que gent s’afegeixi a la ruta de forma parcial i/o total. Uso totes les potencialitats de la xarxa, Facebook, Twitter, Youtube, Pinterest, Spotify, Grooveshark, Google Sites, WordPress i intento donar a conèixer aquestes eines a través del viatge. Però no te’n oblidis mai, el viatge és real, i avui estic a Corint, per anar demà a Atenes i els que em segueixen ho saben i veuen el que faig i on vaig.

-Seguint les seves cròniques es desprèn que no és senzill dur a terme aquesta escomesa de comunicació…

-De moment vaig sol i les wifis que aconsegueixo no em permeten pujar a la xarxa el material que jo vull. Pel que fa a l’organització només sóc jo la persona responsable de tota l’activitat la qual cosa no vol dir que pugui delegar o fomentar seria millor petites àrees d’interès dins del viatge. Per exemple, tenim previst fer en acabar el viatge un possible dinar/sopar per recrear les diferents cuines europees que haurem conegut portant productes de cada país i muntant plats típics de cadascun d’ells. En aquest cas hi col·laboren un blog d’amics meus (Plats i Taps) que també estan en el mateix Càmping Vall de Ribes. És un exemple, però n’hi ha més.

-Fins al moment quin balanç pot fer del viatge?

Els primers dies de viatge han sortit tal i com s’havien previst. Vàrem partir de Pardines el 3 de maig, vàrem passar per Ribes de Freser i Barcelona on vàrem agafar el vaixell per anar al Port de Roma (Civitavecchia). Dos dies a Roma, dos dies a Nàpols/Pompeia/Vesuvi i un dia de transició per anar de Brindisi a Igoumenitsa. Avui estic a Corint i demà cap a Atenes on hi estaré 3 o 4 nits. A Istanbul s’incorpora un nou “basilisc” que ens acompanyarà des d’Istanbul fins a Budapest ( 13 dies ). Acabarem aquest viatge de somni a Venècia (3 dies) abans de retornar a Pardines el dia 11 de juny.

Podeu seguir el viatge des de les diferents eines socials. Us destaquem el Blog i el directori fotogràfic.

 http://www.panoramio.com/user/1564889/tags/Viatge%20del%20Basilisc%202014

 http://www.wix.com/europaenautocaravana/europaenautocaravana 

La Vall de Ribes no té preu!

Anuncis

La Vall de Ribes, situada al nord-oest de la comarca del Ripollès i comprèn els municipis de Campelles, Planoles, Pardines, Queralbs, Toses i Ribes de Freser. Els sis conformen tota la Vall de Ribes, un entorn ric amb recursos, tot l'any. La Vall de Ribes no té preu! Consorci de Turisme de la Vall de Ribes: La riquesa ecològica de l’entorn és el principal atractiu de la zona, l’aigua és present en qualsevol racó prenent la forma de font, doll o torrent. La vegetació típica de l’alta muntanya voreja els camins... El Consorci està conformat per diferents representants del sector públic i privat de la Vall de Ribes en general. (CAST) El Consorcio está conformado por diferentes representantes del sector público y privado de la Vall de Ribes en general. (ENGLISH) The Consortium consists of representatives of different public and private sectors of the Valley.

Tagged with: , , , , , , , , , , , , , , ,
Arxivat a Notícies La Vall de Ribes

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Blog la Vall de Ribes… no té preu!
La Porta dels Pirineus

Foto: Resguard dels Vents

Follow La Vall de Ribes on WordPress.com
Oficina de Turisme de La Vall de Ribes
972 72 77 28
Horaris:
Dimarts a Dijous:
10h-14h i 16h-18h
Divendres i Dissabte:
10h-14h i 16h-20h
Diumenge:
10h-14h
Esports de neu a la #vallderibes
La Vall de Ribes i els esports de neu

Fotografia de J.Mauri (1912)

%d bloggers like this: